SON DUYURULAR

İklim Kanununa Karşı İmza Kampanyasına destek verin
26 Şubat 2025
Nesli tehlike altındaki küçük kernezlerinin yaşam alan fazeler milli park ilan edilsin
23 Şubat 2025
Silivri'nin sorunlarına çözüm önerilerimiz
23 Şubat 2025
BÜYÜKOVA,DERE, İnşaat MOLOZ Sorunları yetmiyormuş gibi, bir de RADYOSYON Yayıyor Yeter Artık..!
02 Şubat 2025
Silivri Belediye Meclisi Aralık'ta arazi satışı gündemiyle toplanıyor
29 Kasım 20241989'dan beri halkla ve halk için çalışıyoruz
Silivri Çevre DerneÄŸi, 1989'da bir grup duyarlı vatandaÅŸ tarafından kuruldu. Silivri'nin sosyal insanlarından Ali Korsan ve çevreye duyarlı arkadaÅŸları tüzük çalışmasını tamamladıktan sonra DerneÄŸi devir aldı. Aradan geçen sürü içinde halkı kendi çevresine sahip çıkmaya yönlendirerek faaliyetlerini yürüten Dernek, Silivri ve çevresinde çok sayıda baÅŸarıya imza attı. Bugün Silivri kamuoyunun takdirini toplan Silivri Çevre DerneÄŸi, yeni bir vizyonla çalışmalarına hız verdi.
BaÅŸarılarımızdan Öne Çıkanlar:
Yıllar içinde çalışmalarımızdan öne çıkanlar ÅŸöyle sıralayabiliriz: Bin dönümlük Danamandıra Göllerinin üzerine kurulması planlanan torf ocaklarını üç yıllık bir mücadelenin akabinde durdurduk. Alanı birinci, ikinci ve üçüncü derece sit alanı ilan ettirdik.
BüyükçavuÅŸlu’ya kurulması planlanan Kimyasal Atık Bertaraf tesisini köy halkı, muhtarlar ve siyasetçilerle birlikte 12 bin 500 imza topladık. Yine beraberinde halkı bilinçlendirmek adına paneller düzenledik. İlgili bakanlıklara imzaları ulaÅŸtırarak tesisin yapımını durdurduk.
Silivri Cezaevinin evsel atıklarının yaÄŸmur suyu kanalından Kula deresine akıtıldığını, bu derenin aracılığıyla tüm atıkların Marmara Denizine ulaÅŸarak yüksek oranda kirlilik yarattığını tespit ettik. Bu tespitimizin ardından 3 yıllık bir mücadele süreci sonunda kamuoyu bilgilendirmesi nezdinde gerek yerel gerek ulusal yayın kuruluÅŸlarına konu ile ilgili ropörtajlar verdik. Nihayetinde çabalarımız Silivri Cezaevine Yüksek Kapasiteli Biyolojik Arıtma Tesisi yapımı ile nihayet buldu.
Sahil falezlerine BüyükÅŸehir Belediyesince çekilen tel örgü, yörede yaÅŸayan nesli tehlike altındaki kerkenez baÅŸta olmak üzere diÄŸer kuÅŸları tehdit ediyordu. Konuyu gündeme taşımamız üzere birçok ulusal kanalda yayınlara çıktık. Sonuçta kuÅŸların zarar görmeyeceÄŸi düzenleme yapıldı.
{{ form_start }}gonullu-ol{{ form_end }}